Veelgestelde vragen

 1. Welke haarkleuren kunnen worden gedoneerd?

  Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom, geverfd haar ontvangen we ook graag!

 2. Hoe lang moet het haar minimaal zijn?

  Het haar moet minimaal 25 cm lang zijn. Het kan worden gemeten in een vlecht of als het los is. Vanaf 1 januari 2017 is de minimaal vereiste lengte 30 cm.

 3. Kan ik mijn haar doneren als ik high-lights in mijn haar heb?

  We kunnen haar met high-lights ook goed gebruiken voor het verwerken in haarwerken.

 4. Kan ik mijn haar ook doneren als het in laagjes is geknipt?

  Zolang de kortste laag minimaal 25 cm is, kunnen we je haar goed gebruiken! Vanaf 1 januari 2017 is de minimaal vereiste lengte 30 cm.

 5. Waar kan ik mijn haardonatie naartoe sturen?

  Gelieve het haar droog en in een stevige envelop op te sturen naar:

  Nederlandse Haarstichting
  Thomas Mannsingel 86
  2553DA Den Haag
 • Zijn er kappers die mijn haar willen afknippen of kan ik het ook zelf doen?

  Het is niet met iedere schaar mogelijk om een staart in 1 keer af te knippen. Sommige kappers willen je haar gratis knippen of met 50% korting als je je haar wilt doneren aan de Haarstichting. Kijk hier voor een overzicht van deze kappers per provincie. Bel van tevoren altijd even om te informeren naar de mogelijkheden en zorg ervoor dat je je haar eerst in een grote vlecht hebt, voordat de kapper het gaat afknippen.

 • Hoe moet ik mijn haar opsturen?

  We ontvangen je haar bij voorkeur in een staart of vlecht en daarnaast schoon en droog.

 • Hoe weet ik dat mijn haar goed is aangekomen?

  Wanneer je een briefje met je naam en e-mail adres meestuurt, zal er een ontvangstbevestiging en bedankje in de vorm van een e-mail worden toegestuurd. Bijgevoegde bijzondere verhalen worden ook soms geplaatst op de website! Klik ook vooral op “vind-ik-leuk” op onze Facebook en plaats een berichtje, foto of gedichtje over je haardonatie!
  We lezen alle briefjes met veel plezier en sturen altijd aan het eind van de maand een ontvangstbevestiging en bedankje! We kunnen helaas niet alle leuke reacties plaatsen, daarom kiezen we eenmaal of tweemaal per maand een aantal leuke en bijzondere briefjes uit en laten we die zien in een nieuwsbericht!

 • Kunnen jullie reeds gebruikte haarwerken, haarstukken of extensions ook gebruiken?

  Nee, helaas kunnen geen bestaande haarwerken of haarstukken worden gebruikt. Hiervoor verwijzen we je graag door naar Alopecia Lotgenoten.

 • Kan ik acties opzetten voor de Haarstichting?

  We vinden het geweldig als je een actie opzet voor de Haarstichting om meer haardonaties te ontvangen of geld in te zamelen! Als je ons hier over informeert, plaatsen we dit graag op de site en promoten we het aan onze 12.500+ volgers op Twitter. Als je een leuke actie in gedachten hebt of hebt opgezet, kan je hier contact met ons opnemen.

 • Wat kost het om mijn staart per post op te sturen?

  Een staart weegt gemiddeld zo’n 30-70 gram. Het versturen van een staart in een stevige envelop (binnen Nederland) kost daarom maximaal slechts €1,50, dit komt overeen met 3 postzegels.