Hoe een haartransplantatie mijn leven heeft veranderd

Heeft u last van haarproblemen of haarziektes en bent u opzoek naar informatie over een haartransplantatie of andere methodes? Dan wil ik u graag helpen door mijn verhaal met jullie te delen en laten zien hoe een haartransplantatie mijn leven positief veranderd heeft.

Haartransplantatie

Zie hier de video: https://www.youtube.com/watch?v=54kwjFhqMr8&feature=emb_logo

Mijn verhaal over mijn haartransplantatie

Ik ben Johan en ik ben ondertussen 48 jaar oud. Toen ik 36 was kreeg ik last van haaruitval wat ik op dat moment vreselijk vond, maar uiteindelijk mijn leven heeft verbeterd. Ik had een baan waarbij ik vaak langs klanten ging. Mede door mijn uiterlijk was ik goed in wat ik deed. Toen ik 36 was merkte ik dat ik steeds meer haar begon te verliezen, vooral na het douchen. Net zoals velen vond ik dit echt vreselijk en wist ik niet wat ik moest doen. Ik had dit namelijk nog nooit meegemaakt en ik had mij hier nooit mee bezig gehouden.

Binnen een jaar was ik bijna de helft van mijn haar kwijt en werd ik zó onzeker dat ik mijn werk steeds minder goed uitvoerde. Uiteindelijk heeft dit zelfs mijn baan gekost. Ik zat niet lekker meer in mijn vel en ik wilde dit ontzettend graag veranderen, maar ik wist nog niet precies hoe.

In de tijd dat ik thuis zat ben ik heel het internet af gegaan en ben ik opzoek gegaan naar alle mogelijke manieren om mijn haar weer terug te krijgen.  Hier had ik erg veel moeite mee omdat alles zo commercieel was. Bij elke kliniek e.d. waar ik contact mee zocht kreeg ik een verkooppraatje over waarom ik voor die kliniek moest kiezen en waarom zij de beste waren. Zij raadden allemaal een haartransplantatie aan en ikzelf wilde eerst alle opties afwegen. Dat was voor mij de reden om verder te zoeken op het internet naar mensen die mij echt wilden helpen en eerlijk advies zouden geven.

Mijn haartransplantatie behandeling

Na dagenlang zoeken kwam ik op de website www.haarstichting.nl uit. Toen ik zag dat dit een goede doelen stichting zonder winstoogmerk was had ik eindelijk het gevoel dat ik geholpen kon worden.

Op deze site kreeg ik in plaats van een verkooppraatje daadwerkelijk voorlichting en werden al mijn vragen beantwoordt. Na mijn verhaal te hebben gedaan hebben zij mij geholpen met het vinden van de juiste kliniek en de juiste behandeling: een haartransplantatie. Op internet waren namelijk zoveel methodes om haaruitval tegen de gaan zoals bepaalde shampoos, crèmes, zalfjes of een retourtje naar Turkije. Dit zag ik allemaal niet zitten.

Na de juiste kliniek te hebben gevonden waar ik mijn haartransplantatie heb laten doen, voelde ik mij weer zóveel beter dan voorheen. Niet alleen doordat ik weer een kop met haar had, maar vooral omdat ik een stichting had gevonden waarbij voorlichting de kerntaak is en niet zoveel mogelijk klanten maken.  En het allerbeste: ik vond een community waarbij ik mijn verhaal kon delen en de verhalen van anderen kon lezen.

Moraal van het verhaal

Ik weet dat veel mensen tegen dezelfde problemen aanlopen. Er kampen namelijk miljoenen mensen met haaruitval en bij velen komt dit (net zoals bij mij) totáál onverwachts. Je wordt kaal, je hebt je hier nooit op voorbereid en je hebt geen idee flauw idee waar het vandaan komt en of je nu voor een haartransplantatie moet kiezen of voor iets anders. Ik weet dat bij mij van alles door mijn hoofd spookte over de oorzaak van het haarverlies. Om jezelf gerust te stellen zou ik aanraden om op www.haarstichting/haartransplantatie te kijken.

Ik hoop dat ik met mijn verhaal veel mensen kan helpen en vooral kan geruststellen.